Experiences

Newly Converted Dining Hall

Large educational institution converted 68,200 square-feet of retail space at the base of their newly acquired apartment complex into a unique new 325 seat dining hall.

THE CHALLENGE

Due to little or no lay down area on the jobsite, it was necessary for McKenney’s to carefully coordinate delivery of materials at the site so that they arrived just in time to be installed. In addition, the team installed grease duct systems for the large capacity kitchen through an occupied dormitory building in existing chases, which were already crowded with ductwork, piping and electrical systems.

THE SOLUTION

Precise pre-planning and the development of detailed and well-coordinated shop drawings allowed much of the piping, plumbing and grease duct to be fabricated and assembled in the McKenney’s shops, thus relieving some of the site and schedule challenges. Experienced field crews were able to accommodate difficult work situations and maintain the project schedule while working around existing occupants during construction.

THE RESULTS

McKenney’s successfully supported the space conversion to a LEED® gold certified dining hall on schedule and on budget. 

Project Name

Research University

Location

120 North Avenue NW, Atlanta, GA 30313

Team

Owner: University
General Contractor: Juneau Construction
Architect: Menefee + Winer
Engineer: Newcomb & Boyd

Specializations
Markets